Announcement

Collapse
No announcement yet.

Not Starting?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Not Starting?

    Many times when I select file to print and select file, nothing happens.
    I am pre heated and up to temps.
    I have: Ender 3 V2 w/BL Touch using Cura 4.8.0

  • #2
    Is Cura connected to the printer? 1 way to tell is to click on the Monitor tab & check to see that the Preheat settings are available. If they're not shown, Cura is not connected.

    Comment


    • #3
      No, I'm using an SD card.
      It usually starts, but sometimes I have to start it multiple times.

      Comment


      • #4
        Ah, of course. I'm not familiar with the V2 specifically, so let me ask a question: do you press the screen or press the knob to start the print?

        Comment


        • #5
          I press the knob

          Comment


          • #6
            Ah, well then, you may have the same issue I sometimes have: a knob that doesn't register every time. On my Ender 5 I've noticed that, sometimes, when I press the knob, it doesn't register the click. I can tell the difference by the sound it makes. When it registers, the sound of the knob press is sharper.... more of a click. When it doesn't register, the sound is a bit duller, a bit more muffled.

            I find that, if I make sure to press directly straight down on the knob, it works much more reliably. It seems to be pressing from an angle that's the issue.

            Comment


            • #7
              That make sense, it also happens when setting other settings.

              Ender5r you have been very helpful, so maybe you can help with another question.
              Keep in mind I am very new to all this and not very computer literate.
              I have been downloading things from "Thingiverse".
              But for the last couple of days I get a "Something went wrong" screen.
              Any thoughts on this?
              Thanks

              Comment


              • #8
                Yes, the issue with the knob can occur any time you need to press it (i.e. use it as a button).

                I just downloaded a file from TV with no issue. Have you tried using a different browser?

                Comment


                • #9
                  I use Google Chrome. What should I try/do?

                  Comment


                  • #10
                    There are a number of options. If your using Windows, you can use Edge. Or you can use Firefox, or Brave, or Opera. Firefox might be a good 1st option.

                    Comment


                    • #11
                      OK, thanks. I will try Firefox. I like the name!

                      Comment


                      • #12
                        Same thing happened on Firefox? Says: "Something went wrong"!

                        Comment


                        • #13
                          OK, if you haven't already, reboot your PC & try again. Also, are you out of disk space? What OS are you using?

                          Comment


                          • #14
                            OK I got Thingiverse working again. I had to go thru Firefox. Still when I logged in it threw me out, "Something went wrong".
                            So I signed up with another email account and password. That is working so far.
                            I'm using Windows 10 and I have 409GB out of 910GB on my hard drive.

                            On my other problem: When I press the print knob it does change to the printing screen.
                            I just started a print and it was 8 minutes from the time I hit the button until movement. I was pre heated to the temp.
                            Could this be another Cura mismatch because I'm using the Cura Ender 3 Pro printer choice on my Ender 3V2?

                            Comment


                            • #15
                              hmmm, not sure about that 1.

                              Comment

                              Working...
                              X